NUOLAIDOS

BALDŲ IR ĮRANGOS NUOMA

Grįžti atgal

Baltos palapinės- kaip susikurti šventę lauke?

Baltos palapinės- kaip susikurti šventę lauke?

Ieškote sprendimo artėjančiai šventei? Nepamirškite galimybės ją surengti savo pačių kieme! Esant nuolatos besikeičiančioms vyriausybės nustatytoms taisyklėms pandemijos metu tai yra pigesnė bei saugesnė alternatyva šventei restorane ar nuomojamose patalpose, kurių darbas yra ribojamas. O galbūt esate prekeivis ir ieškote užuovėjos vykdyti savo veiklą ar organizuojate renginį viešose erdvėse? Štai keletas patarimų.

Palapinės dydis

Visų pirma svarbiausia yra išsirinkti tinkamo dydžio palapinę, atsižvelgiant į dalyvaujančių žmonių skaičių. Tiesa, aktualus ne tik dalyvių skaičius, bet ir veikla, kuria bus užsiimama šioje erdvėje. Jei svečiai bus sodinami prie stalų vakarienei, galima apsieiti su mažesne palapine. Tačiau jei planuojate šokti, žaisti žaidimus, ar vykdyti kitas aktyvias veiklas, geriau savęs neriboti siauromis sienomis ir pasirinkti erdvesnę pavėsinę. Palapinės dizainas – svarbus aspektas. Pavyzdžiui, rengiant vestuves, vietoj klasikinės stačiakampės formos dvišlaitės palapinės galima rinktis išskirtinės formos stilingą ir modernią palapinę, siūlančią atvirą erdvę, kurią galėsite išnaudoti įdomiau. Taip pat palapinė turi apsaugoti jus nuo aršaus lietuviško vėjo ir būti pakankamai tvirta. Pagalvokite apie visus orų variantus – nors Lietuvoje dažnas vėjas bei lietus, palapinė turėtų turėti atviros pavėsinės funkciją. 

Palapinės ir paviljonai

Palapinės užpildymas

Išsirinkus palapinę svarbu tinkamai užpildyti jos erdvę. Pagalvokite ne tik kaip sodinsite savo svečius, bet ir ar prireiks stalelio gėrimams, užkandžiams ar desertams, galbūt rengiant jubiliejus ar krikštynas norėsite atskiro kampelio padėti dovanoms ar linkėjimų knygai. Kokybiškos, lauko šventėms pritaikytos staltiesės ne tik padarys jūsų šventę prabangesnę, bet ir neapkraus jūsų stalų valymu šventės eigoje, tad galėsite atsipūsti ir mėgautis artimųjų kompanija. 

Sukurkite jaukumą

Palapinė ir baldai yra du svarbiausi dalykai šventei. Apsisprendus dėl erdvės ir jos funkcinio išnaudojimo toliau galima galvoti apie vidaus dekorą bei atmosferos kūrimą. Lempučių girliandos pasitarnaus ne tik kaip šviesos šaltinis, bet ir papuoš erdvę, padarys ją jaukesnę. Girliandas galima komponuoti įvairiai: jei palapinė stovi šalia pastato ar medžių, puikus sprendimas – daryti konstrukciją ir apšviesti įėjimą į palapinę. Dažniausias sprendimas – lemputėmis apjuosti palapinės perimetrą vidinėje pusėje, tai suteikia kokybišką apšvietimą. Jei naudojate apvalius stalus, galite lempučių girliandą įkomponuoti stalo viduryje, taip bus sukurta intymi atmosfera. Surengus tokią šventę galite neplanuotai užsibūti iki išnaktų, kad svečiai nesušaltų, pagalvokite ir apie šildytuvus.

Ir tai – viskas, ko reikia tobulai lauko šventei.

Straipsnį parengė Paulius iš BaltosPalapinės.lt


Palapinės ir paviljonai

Autorius: Paulius Melinis

Grįžti atgal

Grįžti i viršų