NUOLAIDOS

BALDŲ IR ĮRANGOS NUOMA

Grįžti atgal

Vieno kąsnio užkandžiai – švenčių klasika, keičianti formą ir pateikimą

Vieno kąsnio užkandžiai – švenčių klasika, keičianti formą ir pateikimą

Šiandieninėse šventėse vis didesnis dėmesys skiriamas detalėms, o eleganciją ir estetiką kuria ne silkės pataluose ar farširuotos lydekos, o vieno kąsnio užkandžiai, preciziškai sudėti ant tarpusavyje derančių indų. Iš pažiūros nieko naujo, tačiau daugelį metų švenčių srityje dirbantys „Food Projects“ specialistai teigia, kad užkandžiai vestuvėms, krikštynoms, vakarėliams ir kitoms šventėms keičia savo formą ir pateikimą. 

Vieno kąsnio užkandžiai atspindi šventės stilių

Pasak „Food Projects“ atstovės Eglės Čekauskaitės, vieno kąsnio sumuštinukai ir kiti užkandžiai perteikia šventės stilių ir net emociją. „Vieno kąsnio užkandžius deriname prie šventės tematikos, sukurdami prancūziškus, itališkus ar modernius lietuviškus skonius indeliuose ar šauktuose. Neretai siekiame priderinti užkandžių bei desertų spalvinę gamą prie šventės dekoro detalių ir akcentų, taip sukurdami vientisumą,“ – pasakoja specialistė, pridurdama, kad šiuolaikinėse šventėse ypatingas dėmesys skiriamas šventinio stalo dekoravimui.

Ypač stilingai gali atrodyti ir desertinis stalas, mat įprasti skanėstai vietą užleidžia desertams indeliuose, kurie taip pat spalviškai priderinami prie šventės idėjos, dekoro ir net pomėgių. „Kartą jaunieji mums prasitarė, kad labai mėgsta prosecco šampaną, tad specialiai jiems sukūrėme išskirtinius saldėsius: prosecco želė ir baltojo šokolado bei prosecco kremo desertus,“ – pasakoja „Food Projects“ atstovė Eglė.


Maistas vestuvėms

Maistas vestuvėms

Keičiasi užkandžių forma ir pateikimas

Nors vieno kąsnio užkandžiai ant šventinio stalo nėra naujiena, stipriai keičiasi užkandžių pateikimo forma. Privačių švenčių vakarėliuose vis dažniau pasirenkamas švediškas stalas, arba kitaip – furšetas, ant kurio pateikiama kuo daugiau skirtingų skonių užkandžių. Tokia forma nereikalauja papildomos vietos ir skatina bendravimą tarp svečių.

„Didelius užkandžių padėklus rekomenduojama keisti į elegantiškus vienkartinius indelius ar šaukštelius. Tokiu būdu į indelį, skirtą vienam asmeniui, galima estetiškai pateikti įvairias salotas, šaltas sriubas ar net silkę,“ – pasakoja E. Čekauskaitė.

Vienas elegantiškiausių ir moderniausių užkandžių variantų – iš Prancūzijos atkeliavę gurmaniškieji verinai, kurie pateikiami stiklinėse taurelėse. Taip pateiktas maistas atrodo itin subtiliai ir elegantiškai, ypač jei užkandžiai turi kreminės ar skystos konsistencijos. Keletas tokių „Food Projects“ siūlomų verinų: prancūziškas mimosa kiaušinių verinas su garstyčiomis, skrebučiais, prosciutto cotto kumpiu bei naminiu žaliuoju majonezu; Prancūziško Roquefort sūrio, graikinių riešutų ir karamelizuotų kriaušių verinas; sultingos anties Confit juostelių ir grūstų žaliųjų žirnelių verinas, gardintas gruzdinta šonine.

Taip pat nebemadingus trapios tešlos krepšelius ar skrudintos baltos duonos pagrindo sumuštinukus keičia pikantiški kąsneliai šaukšteliuose, itališko sūrio triufeliai bei užkandžiai indeliuose su jiems pritaikytais padažais. Pavyzdžiui, parmezano tūtelės su vytinto kumpio putėsiais ir rozmarinais; gruzdintos krevetės su saldžiarūgščiu padažu; minkštojo itališko sūrio triufeliai su laiškiniais česnakais bei saulėje džiovintu pomidoru.


Maistas vestuvėms

Maistas vestuvėms

Maistas vestuvėms

Ką svarbu žinoti renkantis vieno kąsnio užkandžius?

Be abejonės, renkantis vieno kąsnio užkandžius vakarėliams, svarbu bent šiek tiek išskirti savo mėgstamą virtuvę. Taip pat į užkandžių meniu rekomenduojama įtraukti vegetariškų ar net veganiškų užkandžių.

Jokiu būdu nereikėtų sukrauti visų užkandžių, jei šventė nusimato ilgesniam laikui. Kad furšetai ar banketai atrodytų estetiškai, specialistai pataria sukurti estetišką minimalizmą, kas kelias valandas pakeičiant taureles bei užkandžius.

Paprastai skaičiuojama, jog 4 valandų pobūviui vienam asmeniui reikia 4 užkandžių ir deserto, tačiau, jei vakarėlis planuojamas ilgesniam laikui, šį skaičių reikėtų dvigubinti. Visgi jei planuojate pateikti karštus užkandžius, o šventę planuojate ilgesniam laikui, palikite tai paskaičiuosi savo srities specialistams.


Maistas vestuvėms

Maistas vestuvėms

Maistas vestuvėms

Autorius: Food Projects

Grįžti atgal

Grįžti i viršų