NUOLAIDOS

BALDŲ IR ĮRANGOS NUOMA

Grįžti atgal

Nepamainomi šukuosenos akcentai: ne tik dailūs, bet ir praktiški

Nepamainomi šukuosenos akcentai: ne tik dailūs, bet ir praktiški

Plaukai gali būti tikrų tikriausia puošmena ir itin reikšminga įvaizdžio dalis. Juk šukuosena gali tiek daug papasakoti apie mus – mūsų stilių, skonį, gyvenimo būdą, netgi tokius dalykus kaip pomėgiai ar asmenybės bruožai.

O šauniausia, kad galima pasitelkti papildomas priemones, kurios ne tik paryškina šukuosenos akcentus, veido bruožus, prisideda prie stilingo įvaizdžio, bet taip pat gali turėti papildomą praktinę paskirtį. Jos gali pažaboti nepaklusnius plaukus, sutvirtinti šukuoseną ar tiesiog suteikti įvaizdžiui tvarkos ir vientisumo, o galbūt – žaismingumo ir valiūkiškumo. Svarbiausia pasirinkti tinkamai – atsižvelgti į konkretų funkcionalumo poreikį, savo plaukų ypatumus ir asmeninio stiliaus niuansus. Šie aksesuarai – tai įvairiausi segtukai, smeigtukai, gumelės, lankeliai, kaspinai, skarelės ir kitokie plaukų aksesuarai, tinkami tiek suaugusiems, tiek vaikams. Tad pasižvalgykime po jų įvairovę.

Nuo mažučių smeigtukų iki masyvių sagių

Vieni populiariausių plaukų aksesuarų yra įvairiausi segtukai, smeigtukai ir sagės. Jie padeda ne tik sutvarkyti šukuoseną, bet taip pat gali tapti puikia plaukų puošmena. Galima drąsiai teigti, kad būtent segtukai ir smeigtukai gali padėti įgyvendinti netikėčiausias kasdienių ar šventinių šukuosenų idėjas. Tad tai ir dekoratyvus, ir labai funkcionalus šukuosenos elementas.

Mažesni arba vidutinio dydžio segtukai ar smeigtukai gali padėti sutvirtinti kasą, kuodelį ar garbanas arba kitokias plaukų šukuosenas. Jie gali būti be jokio dekoro, visiškai nepastebimi, plaukų spalvos atspalvio ir pasislepiantys pačioje šukuosenoje arba atvirkščiai – traukiantys akį, spalvoti, raštuoti, puošti blizgančiomis detalėmis, perliukais, plunksnomis, pūkučiais, žėrinčiais kristalais ir panašiai.

Segtukų ir smeigtukų kategorijai taip pat galima priskirti ir žnyplių tipo sages, kurios gali būti ir labai masyvios bei itin praktiškos. Na, o kur dar šukučių tipo segtukai – dailiai dekoruoti tokie plaukų aksesuarai gali tapti įspūdinga vestuvinės ar kitokios proginės šukuosenos puošmena.

Šie plaukų aksesuarai gaminami iš įvairių medžiagų – jie gali būti metaliniai, plastikiniai, mediniai. Metaliniai segtukai ir smeigtukai patikimai prilaiko šukuoseną, jie ypač tinkami storiems, ilgiems, sunkiai suvaldomiems plaukams. Visgi plonus, gležnus, taip pat ir smarkiai besiveliančius plaukus tokie segtukai gali ir pažeisti. Plastikiniai segtukai ir smeigtukai yra švelnesni ir atidesni plaukams, tačiau dažnu atveju negali garantuoti tvirto prilaikymo. Kiek tvirčiau plaukus prilaiko iš medžio pagaminti segtukai ir smeigtukai, kurie yra švelnūs ir draugiški garbanotiems, silpniems ar besiveliantiems plaukams.

Romantiškas ir stilingas šukuosenos priedas

Labai paprastai panaudojamas, bet ryškiu stiliaus akcentu galintis tapti šukuosenos priedas yra skarelės, lankeliai ir galvos juostos. Šie aksesuarai gali padėti prilaikyti nepaklusnius plaukus, tarytum „užfiksuoti“ šukuoseną ir tuo pat metu akimirksniu pakeisti jūsų įvaizdį arba suteikti jam reikalingą galutinį akcentą.

Žinoma, plaukų lankeliai gali būti ir visiškai plonyčiai ir beveik nematomi, jų paskirtis – prilaikyti plaukus, kad šie nekristų į akis. Tačiau galite rinktis plačius ir storus, išraiškingus, akį traukiančių spalvų lankelius, puoštus perliukais, blizgučiais, kristalais, kaspinėliais ar kitomis detalėmis, ir taip kurti romantišką, vėjavaikišką ar prabangų įvaizdį.

Paprasta, bet itin patogi detalė

Dar vienas plaukų aksesuaras, be kurio daugelis turbūt apskritai sunkiai išsiverčia, yra plaukų gumelės. Juk tai pats greičiausias ir patogiausias būdas pažaboti kliudančius plaukus ir juos akimirksniu sutvarkyti. Gumelės gali būti skirtingo storio, mažytės ar masyvesnės, taip pat puoštos įvairiomis papildomomis detalėmis, pavyzdžiui, įvairaus dydžio kaspinais. Reikia turėti omenyje, kad kasdienai geriausia rinktis švelnias, plaukų nežalojančias gumeles, pasiūtas iš tokių medžiagų kaip šilkas ar satinas, kad išvengtume plaukų tempimo, pešimo, suspaudimo ir kitokio žalojimo.


Autorius: Didysis Vestuvių Katalogas

Grįžti atgal

Grįžti i viršų