NUOLAIDOS

BALDŲ IR ĮRANGOS NUOMA

Grįžti atgal

Kaip pasirinkti vestuvių tortą?

Nuotrauka philhearing (flickr.com)

Nuotrauka philhearing (flickr.com)

Vestuvių tortas – svarbiausias skanėstas ir didžiausia stalo puošmena. Neabejokite, šį konditerinį šedevrą vestuvių fotografai visada įamžina, o kurgi dar tradicija jaunavedžiams kartu atpjauti pirmąjį gabalėlį ir, jei torto būta labai didelio, šį skanėstą išdalinti svečiams?

Pirmasis žingsnis renkantis tortą – planavimas. Pradedant nuo šio žingsnio viskas bus gana paprasta. Juolab, kad planuojant iš anksto turėsite laiko apsisprendimui, ragavimui ir kitiems maloniems pasirinkimo momentams. Torto dydį apspręs vestuvių svečių skaičius (vienam svečiui skaičiuojamas apie 100-120 g torto), o torto išvaizdą ir dekorą – pagrindinė vestuvių stilistikos linija. O štai torto skonį jau teks rinktis pagal save.

Pirmiausia patariama išsirinkti keletą kepėjų. Dažniausiai proga parodyti, ką gali pasiūlyti, suteikiama kepyklėlėms, kurias jau yra tekę aplankyti. Iš tortų asortimento pagal aprašymus galite išsirinkti keletą labiausiai sužavėjusių torto gabalėlių ir jų paragauti. Atkreipkite dėmesį į tai, kad skanūs tortai turėtų būti visi – taip būsite tikri, kad skanusis gabalėlis nėra atsitiktinumas. Turėtų patikti tekstūra, skonių derėjimas tarpusavyje.

Jei negalite apsispręsti, kuris skonis labiausiai patinka, galima rinktis kelis. Tam puikiai tinka daugiaaukščiai tortai, kuriuos fotografuoti taip mėgsta vestuvių fotografai. Kiekvienas aukštas – skirtingo skonio tortas. Vestuvių fotografai pastebi, kad nuotraukose labai žaismingai atrodo ir netradiciniai sprendimai – tortas iš keksiukų, daugybė atskirų nedidelių tartalečių, o kartais net ir spalvingai dekoruotos spurgos.

Atradus savo tortą sutarkite su kepėju susitikimą ir pateikite užsakymą. Aptarkite torto papuošimus ir nepamirškite, kad jie taip pat įskaičiuojami į bendrą torto svorį. Vestuvių tortai būna labai puošnūs, todėl ir papuošimai sveria ne tiek mažai, kaip gali pasirodyti. Dekoruoti tortą galima cukraus pasta, šokoladu, gyvomis ir valgomomis gėlėmis, kaspinėliais, cukraus masės figūrėlėmis. Kepėjas parodys savo dekoro pavyzdžius, o jei tinkamo nerasite, idėjų galite paieškoti internete. Svarbiausia nepersistengti ir išlaikyti bendrą šventės stilistiką. Prie torto galima derinti ir kitus saldumynus, pavyzdžiui, baltas puošnus tortas puikiai dera su vis labiau populiarėjančiais elegantiškais macarons.

Serviruojant saldųjį stalą, vestuvių tortui skiriamas pagrindinis dėmesį. Atsižvelgiant į stalo formą ir puošybos elementus, tortas dažniausiai dedamas stalo viduryje ar viename šonų. Nuo jo tarsi nematomomis gijomis nusidriekia kiti mažesni saldumynai ir skanėstai. Tokia dėliojimo tvarka patogi ir nuotraukų aspektu – prie šone esančio torto jaunavedžiams patogu prieiti, o vestuvių fotografai gali gražiai įamžinti svarbią torto pjovimo akimirką.

www.fotogidas.lt

Autorius: Fotogidas

Grįžti atgal

Grįžti i viršų